Vernisáž v priestoroch spoločnosti PHOENIX

Vernisáž v priestoroch spoločnosti PHOENIX

Dňa 11.4.2014 sa v priestoroch spoločnosti PHOENIX Zdravotnícke zásobovanie, a.s. konala už druhá z radu plánovaných vernisáží. Tentokrát boli stredobodom pozornosti umelci Ján Ťapák s jeho plastikami a Stanislav Trepač, ktorý prezentoval svoje obrazy. Skladové priestory opäť ožili umením a tento raz aj lesklou krásou bronzového kovu. Prepojenie umenia oboch umelcov bolo snúbením chladného a teplého, dvojdimenzionálneho plátna s trojdimenzionálnymi sochami.

Ako povedal Ján Ťapák, jeho diela zobrazujú cestu vpred s uvedomením si minulosti. Každá socha za sebou skrýva príbeh, ktorý sa snaží rozpovedať – nemo, no predsa zreteľne. Stanislav Trepač priestor oživil svojimi konkrétno-abstraktnými dielami doplnenými raz farbami chladivými, inokedy horúco žiarivými. Zostáva len zamyslieť sa nad tým, kto je tvár na obraze alebo čo sa skrýva za daným predmetom – symbolom.

Na výstave, ktorá sa niesla v duchu Veľkej noci tak občerstvením, ako aj sprievodným programom, sa predstavili nielen umelci vystavujúci trvácne diela, ale aj umelci, ktorých umenie je krásou momentu. Reč je o umení ľudového tanca, ktorý predviedol detský súbor Klnka a o umení hudobnom, kde sa prítomní hostia započúvali do jarných ľudových tónov hudobníkov Ekonom.

Veľká vďaka patrí všetkým zúčastneným – umelcom aj hosťom. Tí veria, že umenie všetkých potešilo, občerstvilo myseľ, podnietilo kreativitu a nadchlo ducha.

Autor: L.R