Bolesť zubov sa radí medzi tie najhoršie. Ako si pomôcť po stomatologických zákrokoch?

Bolesť zubov sa radí medzi tie najhoršie. Ako si pomôcť po stomatologických zákrokoch?

V niektorých prípadoch sú v rámci zdravotnej  liečby nevyhnutné určité stomatologické zákroky. Asi najviac poznáme “vŕtanie” či “extrakciu osmičiek”. Zuby múdrosti, ktoré začali rásť alebo sa plne vyvinuli, môžu spôsobiť problémy a hlavne bolesť.

Čo však môžete urobiť pri riešení bolesti, zápaloch ústnej dutiny, či po zmiernení dôsledkov po stomatologických zákrokoch? Správnou starostlivosťou o ranu po extrakcii zubov predídete komplikáciám.

Úspech liečby pritom máme vo svojich rukách. Nech už máme skúseností s celým procesom viac či menej, stále platí, že nie je dôvod na obavy. Stačí dôkladne dodržiavať odporúčanie vášho zubára a určitý pokojový režim. Taktiež sa pred a po zákrokoch neodporúča jesť ani piť aspoň 6 až 8 hodín.

Naši farmaceuti v 450-lekárňach na Slovensku vám tiež ochotne pomôžu s výberom liekov na zmiernenie bolesti a zápalu. Obľúbenými preparátmi pre zmiernenie nepríjemného pocitu a “trápenia” v ústnej dutine sú ústne vody alebo aj spreje GLIMBAX® . Tieto voľnopredajné lieky podporujú proces liečenia vďaka účinnej látke diklofenak. Tá výrazne pôsobí proti zápalu a bolesti, preto je vhodnou voľbou nielen po extrakcii zubov, ale tiež po ďalších chirurgických zákrokoch v ústnej dutine. Výhodou GLIMBAXu® je, že ho nájdete vo forme roztoku určeného na vyplachovanie, ale tiež aj vo forme 2x koncentrovanejšieho spreja, ktorý sa aplikuje streknutím priamo na postihnuté miesto. Nemusíte sa obávať ani nepríjemnej chuti - príjemne vás prekvapí svieža chuť mäty s broskyňou.

Pred použitím si pozorne prečítajte písomnú informáciu pre používateľa, alebo sa poraďte so svojím lekárom alebo lekárnikom. GLIMBAX® sú voľnopredajné lieky na orálne použitie s účinnou látkou diklofenak.

 

 



2021-06-28