Starostlivosť o pleť v zime

Starostlivosť o pleť v zime

Blížiace sa zimné obdobie dokáže našu pokožku nepríjemne prekvapiť a nesmierne vysúšať. S poklesom teplôt klesá aj vlhkosť vzduchu. Akonáhle sa dostaneme z chladného prostredia do vykúrenej miestnosti a naopak, pokožka sa začína brániť a reagovať na tieto teplotné zmeny. Pokožka praská, olupuje sa, dokonca sa na nej vytvára ekzém. Zima je pre našu pokožku naozaj náročná. Častejšie ako inokedy trpíme precitlivenosťou pokožky a musíme svojej pleti pomôcť. V opačnom prípade riskujeme červené fľaky na tvári, šupinatú pokožku až bolestivé prasklinky. Preto vám prinášame tipy, ako sa o pleť v tomto ročnom období starať.

 

Používajte hutnejšie krémy a hydratujte pokožku

V zimnom období je dôležité aby sme používali krémy s ochranným SPF faktorom, ktoré znižujú riziko poškodenia pokožky. Nočné krémy pomáhajú v regenerácii a pleť viac hydratujú. Veľmi dôležitou súčasťou hydratácie je aj dodržiavanie pitného režimu. Ten pokožku hydratuje zvnútra. Vaša pleť zostane elastická a nečistoty sa vyplavia z tela von. Zabudnite na prípravky, ktoré obsahujú alkohol, tie radšej nahraďte konzumáciou ovocia a zeleniny. Najlepšou voľbou je uhorka, ľadový šalát, reďkovka či zeler.

Nezabúdajte na okolie očí a pier

Okolie očí a pier patrí medzi najcitlivejšie oblasti a nesmieme na ne v žiadnom prípade zabúdať. Pokožka je tu najtenšia, najrýchlejšie sa vysušuje a tvoria sa na nej najskôr vrásky. Ústa máme tendenciu zvlhčovať jazykom, čo sa v konečnom dôsledku nevypláca, nakoľko pery budú len viac vysušené a popraskané. V zime teda na sebe nešetrime a zvoľme si naozaj kvalitné prípravky, ktoré našu pleť ochránia pred mrazivým počasím.

Chráňte sa pred slnkom

Hoci sa my chvejeme od zimy, to neznamená, že slnko oddychuje. Práve naopak. Slnečné lúče v spojení so žiarivo bielym snehom spôsobujú často nepríjemné kožné problémy. Vyhneme sa im tak, že aspoň pol hodinu pred odchodom von aplikujeme na pleť opaľovací krém s faktorom 15.

Zvoľte správny prípravok

Dajte prednosť hydratačným prípravkom na báze oleja. Tie na pokožke vytvárajú ochrannú vrstvu, ktorá bráni strate vody oveľa účinnejšie ako krém či mlieko. Zvoľte oleje – napríklad avokádový, minerálny alebo mandľový. Používajte krémové mlieka, ktoré odstránia make-up bez toho, aby pokožku pripravili o hydratáciu a nemajú sťahujúci účinok. Vhodným spôsobom ako odstrániť šupinatú pokožku je aj peeling. Vaša koža bude pružnejšia, zbavená starých buniek a sviežejšia.