Tipy, ktoré vám pomôžu cez víkend relaxovať

Tipy, ktoré vám pomôžu cez víkend relaxovať

Pondelky zvyknú byť pre väčšinu z nás stresujúce, pretože sa začína nový pracovný týždeň, s čím sa spája hromada povinností. Mnoho z nás má kvôli tomu už v nedeľu „stiahnutý žalúdok“, a preto si cez víkend nevieme poriadne odpočinúť. Na to však poznáme niekoľko overených tipov!

 

Pripravte si jedlo

Premýšľať počas pracovných dní čo nakúpiť a navariť na večeru môže byť stresujúce. Cez víkend však máme konečne dostatok času na prípravu našej obľúbenej delikatesy, v obchode si vieme poriadne premyslieť, čo všetko k tomu potrebujeme a pri jedení môžeme pokojne sedieť pri stole v kruhu našej rodiny a jedlo do seba „nehádzať“, ale pomaly vychutnávať. Navyše pocit, že o pondelňajšiu večeru je už postarané, vám taktiež prinesie psychické uvoľnenie.

 

Držte sa obľúbenej aktivity

Nájdite si svoj koníček, či už ide o dlhé prechádzky, náročnejšie turistiky, cvičenie jogy, meditáciu a pod. Niekedy sa stačí venovať len svojmu domácemu maznáčikovi a uvidíte, ako sa Váš organizmus „naštartuje“.

 

Chodievajte spať pravidelne

Štúdie hovoria, že nedostatok spánku zhoršuje našu fyzickú aj duševnú kondíciu, preto si cez víkend doprajte aspoň 7 až 9 hodín kvalitného spánku a zabudnite na ranné budíky či ponocovanie.

 

Nájdite si čas na priateľov

Cez týždeň sa málokedy dostaneme k tomu, aby sme navštívili svojich známych. Urobte tak cez víkend a rozptýľte svoju myseľ. Navyše tým udržiavate dobré vzťahy so svojimi blízkymi, z čoho budete mať prirodzene dobrý pocit.

 

Vypustite „zoznam úloh“

Nepotrebujete mapovať či vyhodnocovať celý svoj týždeň ani premýšľať nad povinnosťami, ktoré na Vás čakajú v tom ďalšom. Cíťte sa ako na dovolenke, a o to viac energie budete mať v pondelok.

 

Chodievajte do prírody

Nepreseďte celý víkend pri počítači či pred televízorom. Čerstvý vzduch Vám rozhodne urobí lepšie.

 

Zdroj: http://www.health.com/mind-body/sunday-to-do-list