Posilnite si imunitu

Posilnite si imunitu

Hýbať, hýbať, stále sa hýbať…

Aj vy tak milujete z pohodlia pohovky sledovať ako jesenný vietor pohadzuje konármi stromov? Ja áno. A najlepší na tom je ten hrejivý pocit vďačnosti za teplo domova vo vašom vnútri. Avšak pozor! Chyba. Nech je leňošenie akokoľvek komfortné, vaše telo sa vám viac poďakuje za prechádzku. Svalstvo si na nečinnosť ľahko zvykne a namáhavá pre vás bude i nenáročná prechádzka. Skúste sa prekonať, oblečte sa a vybehnite na najbližší kopec. Ak budete výzvu opakovať pravidelne, vaša imunita sa vám zaručene odvďačí.

 

Preč so stresom!

Určite väčšina z vás z vie, že choroby pramenia zo stresu. A čo s tým? Nestresovať sa, predsa. Dbajte na pravidelnú psychohygienu. Meditujte, choďte do prírody, nechajte si urobiť masáž. Výsledky pocítite takmer okamžite.

 

Otužujte sa.

Stačí prúd horúcej a studenej vody na záver sprchy a o výcvik imunity máte na dnes postarané. Otužovaním výrazne podporíte obranyschopnosť vášho tela. Takže prechladnutie? Infekcia?

 

Imunita, do boja!

Vyhnite sa cukrom a tukom. Povedzme si narovinu, kto nemá rád sladké? Vedeli ste, že už 75 až 100 gramov cukru dokáže znížiť schopnosť bielych krviniek chrániť váš organizmus pred infekciami a škodlivými baktériami? Navyše tento stav trvá ešte niekoľko hodín po jeho konzumácií.

 

Nezabúdajte na pravidelný sex.

Potešte nie len seba, ale aj svoju imunitu. Áno, už je to raz tak. Sex výrazne znižuje riziko chrípky, bolesti žalúdka a bolesti hlavy. Aké jednoduché, však?

 

Veľa vitamínov.

Nie je tajomstvom, že vitamín C výrazne pomáha k zlepšeniu imunity. Najviac ho nájdete v šípkach, reďkovke, brokolici, červenej paprike a mnohých ďalších potravinách. Avšak nepohrdnite ani zázvorom, zeleným čajom či ženšenom. Na zdravie!