Au, to bolí! Alebo ako sa hýbať bez bolesti

Au, to bolí! Alebo ako sa hýbať bez bolesti

Poznáte to, konečne sa rozhodnete so svojím zdravím niečo urobiť. Snažíte sa žiť aktívne, športujete a zrazu vás zastaví… Bolesť je nepríjemnou súčasťou života. Bolesťou reagujú poškodené tkanivá svalov a kĺbov, ale hľadať za ňou môžete aj zápal, ochabnuté svalstvo, ktoré spôsobuje obmedzený pohyb. Čo s tým? Riešte to! Operácia má byť až poslednou liečebnou metódou.

Tak si to zrekapitulujme: pohybový aparát tvoria kosti a kĺby, na ktoré sa upínajú šľachy a svaly. Ak zlyhá čo i len jedna časť tohto systému, pociťujeme záťaž a bolesť, ktorá zaručene naznačuje problém. Ako prvé si zrekapitulujte, či ste si nepreťažili svaly. Môže sa tak stať pod vplyvom nadmernej nárazovej športovej aktivity. Aj tu preto platí - všetko s mierou. Dajte si tiež pozor na správnu svalovú hygienu a prechladnutie. Mnohé iné ochorenia sa časom tiež pretavia do zápalov a ďalších problémov kĺbov. V takýchto prípadoch môžu priniesť úľavu rôzne protizápalové krémy, náplaste a gély.

 

UĽAVTE SI

Pomôcť uľaviť si môžete aj sami. Veľmi pozitívne ohlasy mávajú jedinci náchylní na boľavé pohybové ústrojenstvo na soľný kúpeľ či horúci prúd vody. Ten svaly účinne prekrví a nervy tak opätovne uvoľnia nahromadené toxíny a dochádza k úľave.

Nebojte sa tiež opýtať vášho rodinného lekárnika na účinky liekov proti úľave od bolesti. Častokrát ide o produkty, ktoré problémy nielen utlmia, ale aj dopomôžu k liečbe. V spolupráci s dobrou životosprávou, trpezlivosťou a správnym prístupom sa môžu diať priam zázraky a vy tak opäť nabehnete do zaužívaného režimu.

 

ÚČINNÝ SPRAY GEL

Siahajte po krémoch s vyššou penetráciou účinnej látky do tkanív. O DIKY 4% spray gel ste už počuli? Prípravok, s ktorým to zvládnete, nájdete aj v našich lekárňach PARTNER, Váš rodinný lekárnik. Pomáha pri symptomatickom zmiernení miernej až stredne závažnej bolesti, zápaloch, tupom či akútnom poranení malých a stredne veľkých kĺbov.